top of page
10_MANUAL_VALTO.jpg

Mit mivel
vezethetek?

Az alábbi lista röviden összefoglalja mit, mivel lehet vezetni.

" A1 "
a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár.

" A " korlátozott
legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény / saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár.

" A "
motorkerékpár

" B "
a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amelyben a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhely van

az ilyen gépkocsiból és a 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó pótkocsiból álló járműszerelvény az ilyen gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a nehéz pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege sem haladja meg a 3500 kg-ot.

" B125 "
Meglévő "B" kategóriás jogosítvánnyal  "A1"-es kategóriába tartozó motoros jogosítvány, amellyel maximum 125 cm3-es motort vezethet.

" C "
az autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsi, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

" C1 "
az autóbusz és a trolibusz kivételével az olyan gépkocsi, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kg-ot meghaladja, de nem több mint 7500 kg, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

" D "

az autóbusz, valamint az autóbuszból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

" D1 "
az autóbusz, amelyben a vezetőülésen kívül legfeljebb 16 állandó ülőhely van, valamint az ilyen autóbuszból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvény.

" B+E "
a "B" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, a "B" járműkategóriában meghatározottak kivételével.

" C+E "a "C" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.

" C1+E "
a "C1" alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, és a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege sem haladja meg a vonó jármű saját tömegét.

" D+E "
a "D" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják.

bottom of page